Меню

понеділок, 9 листопада 2015 р.

Значення  опорних конспектів при вивченні фізики
      Головне в процесі вивчення нового матеріалу – домогтися, щоб кожен учень розібрався в кожному питанні теми, що вивчається. Цього можна досягти використовуючи опорні конспекти.
Використання опорних конспектів - один із методів роботи вчителя під час організація навчального процесу.
      Опорний конспект - це логічна схема викладу навчального матеріалу до складу якого входять закони, формули, графіки, різноманітні малюнки, означення,слова, в яких закодована певна інформація, висновки.
Необхідність складання опорних конспектів обумовлені рядом причин. До професійно-технічних навчальних закладів  приходять на навчання учні, котрі мають переважно середній рівень знань. Це перша причина, яка спонукала  мене до використання ОК. Друга причина – недостатня кількість нових підручників. Писати повністю конспект уроку – недоцільно, тому що забирає багато часу.
Вважаю, що навіть слабкий учень зможе відповідати, якщо перед ним буде опорний конспект. Запам’ятати терміни, формули, одиниці вимірювання, буквенні позначення для них буває надто важко, тому учні часто втрачають інтерес до вивчення предмета. Такий  конспект для нього буде справжньою опорою.
      ОК використовую при вивченні нового матеріалу. Матеріал теми ділю на питання, що мають смислову і логічну завершеність, по кожному питанню складаю опорний конспект. Головне, викласти навчальний матеріал так, щоб на основі логічних зв’язків  він став доступним і надовго відбився в пам’яті учня.
      Застосування  опорних конспектів  допомогає  вирішити наступні завдання:
  •         Активізувати діяльність учнів на уроці
  •         Формувати навички засвоєння інформації
  •         Підвищує зацікавленість до матеріалу, що вивчається.
  •         Прослідковується логічність викладення матеріалу
  •         Розвиває самостійність і творчість учнів.



.

Немає коментарів:

Дописати коментар